Explorers

Wat zijn de Explorers?

De explorers is een groep jongens (rowans) en meiden (sherpas) vanaf 15 jaar. Explorers zijn erg zelfstandig en draaien groep met hulp van begeleiding. Samen zijn ze verantwoordelijk voor een goed programma en een goede sfeer. Maar in tegenstelling tot de jongere speltakken zijn het nu de explorers die het meeste werk verrichten. Zij verzinnen de programma’s, voeren ze uit, organiseren kampen en houden de financiën bij. De begeleiding is er natuurlijk altijd als er hulp nodig is, maar zij zijn er voornamelijk als ondersteuning. Het “spel” van de explorers draait om zelfstandigheid.

Het zomerkamp is elk jaar het hoogtepunt. Ook hier geldt weer dat de explorers zelf kiezen waar ze heen gaan. Hierdoor bevinden ze zich het ene jaar kanoënd in Frankrijk, en een ander jaar met de rugzak lopend in Noord-Ierland of sorbets etend op een terras in Valkenburg. Bijna alles kan!

Voor Explorers is er eens per jaar het Rowan-Sherpa-weekend. Je bent dan met een grote groep rowans en sherpa’s uit de regio ergens op een terrein. Er wordt dan door iedereen van alles georganiseerd. In de voorvergadering krijgt iedereen een taak. Van het verzorgen van de discoavond tot het bedenken van een spel en van eten verzorgen tot het helpen met de afwas. Al met al een geweldig en wederom zelfstandig weekend.