• 2
  • Sep.
    2018

Scouting Ootmarsum beleeft onvergetelijk kampen

Het zit er weer op! Afgelopen week waren de welpen op kamp in de omgeving van Goor. Moe maar voldaan trokken de Welpen (en de leiding) weer naar huis. De kinderen beleefden een geweldige week onder prima weersomstandigheden. Voor verveling was geen tijd. Na een traditionele eerste nacht zonder al te veel nachtrust werd de rest van de week als een roos geslapen.


De Welpen zijn dit jaar in het Wilde Westen geweest. Vlak na het vinden van het recept van Witte Bips en Naffelkloas werden er diverse goudstukken gevonden bij het terrein. Deze konden ingeleverd worden voor casino-geld. Na een lange spannende avond kon het geld gezamenlijk omgeruild worden voor het eerste ingrediënt van het Kwakzalfje. Na een uitgebreide fietsverkenning/tocht in het Wilde Westen, diverse themaspelen en een uitgebreide zwempartij in Deventer, kwam er een ongenode gast op het terrein: Willem “de Neus”. Waarna Naffelkloas en Witte Bips het terrein op kwamen. Willem had namelijk het laatste ingrediënt van het kwakzalfje bij zich. Na een lange en heftige achtervolging werd hij in de kraag gevat en werd De Neus aan de totempaal gebonden. Het laatste ingrediënt maakte het recept compleet en zorgde ervoor dat het kwakzalfje gemaakt kon worden! Willem werd afgevoerd en de Welpen hebben het Wilde Westen weer een stukje veiliger gemaakt!

Aannemersbedrijf Kamp en Heisterkamp Dranken bedankt voor het transport!
Al met hebben zowel de welpen als de leiding onwijs genoten!


Scouts in Bad Bentheim 
De Scouts gingen een week eerder op kamp. Zij betrokken een prachtig terrein in Bentheim. De vrachtwagen van Bolk Transport was reeds een dag eerder geladen. De kinderen werden gebracht door hun ouders. Na de koffie werd de ouders vriendelijk verzocht het terrein te verlaten zodat de Scouts konden beginnen met het opbouwen van de tenten en keuken. Op de eerste dag werd ’s avonds nog een uitkijktoren beklommen om van het uitzicht te genieten. Hèt thema was Expeditie Robbinson. Op de eerste avond was reeds de eerste eilandraad. De groepen konden punten verdienen voor de eilandraad door het uitvoeren van vele opdrachten en spelletjes. Ook werd er een puntenroute gefietst in de heuvelachtige omgeving. Ook hier konden punten mee verdiend worden. Van dinsdag op woensdagnacht werden de kinderen gewekt en in een aanhanger weg gebracht. Op weg terug kwamen ze zeer vreemde figuren tegen.  Op woensdag was er een tocht, lopend. Na het avondeten werd er gezwommen in een meer. Dagelijks was er eilandraad. Donderdag werd eerst de dierentuin van Nordhorn bezocht. Ook hier kregen de groepen opdrachten mee. ‘S Middags werd er opnieuw gezwommen in het meer. Op vrijdag werd het zwembad van Bentheim bezocht (ook voor een douchebeurt). Later werd er honkbal gespeeld. Op zaterdag na het afbreken van het tentenkamp werd de uitslag bekend gemaakt. De bevers bleken te hebben gewonnen!

Een onvergetelijke week waar al lang naar uit werd gekeken, waarbij veel dank verschuldigd is aan de leiding!

Ook beginnen de groepen volgende week weer!
Welpenmeisjes: maandag 3 september 18.30
Scouts: dinsdag 4 september 18.45
Welpenjongens: donderdag 6 september 18.30

Ook nieuwsgierig? Kom gerust een keer langs proefdraaien en kijk of de scouting ook bij jou past!

Tekst geschreven door In en Om Ootmarsum